Noves targetes microSD Express: tan ràpides com discos SSD

En el Mobile World Congress que s’està celebrant a Barcelona s’ha anunciat un nou format per a targetes d’emmagatzematge extern anomenat microSD Express. Est, arriba amb la intenció donar una nova vida als accessoris compatibles i serà part de diferents dispositius, com per exemple telèfons intel·ligents i ordinadors.

La gran novetat del format microSD Express és que utilitzen les interfícies PCIe i NVMe, per la qual cosa es millora el funcionament de les targetes de memòria que siguin compatibles (també han de ser-ho els dispositius en els quals s’utilitzin). El cas, és que les taxes de transferència que s’oferiran aconseguissin els 985 Mbps, una impressionant millora respecte a les targetes més potents en l’actualitat que es queden en uns 160 Mbps. És a dir, que el nou format el cambará tot en l’experiència d’ús que es tindrà.

Les targetes SD tenen futur com a substitutes dels discos durs

 

Amb la marca abans esmentada, les targetes se situaran molt prop dels discos interns SSD, per la qual cosa serà possible des de donar ús eficient a sistemes operatius instal·lats; passant per emmagatzematge de vídeo en super slow-*motión (essencial això en els telèfons intel·ligents més actuals que alanza els 960 FPS) i fotos en trets continus en format RAW; i, fins i tot, l’enregistrament i reproducció en qualitat 8K serà completament possible. Sens dubte, el format significa un punt d’inflexió en l’emmagatzematge extern que pot portar a companyies com per exemple Google a replantejar-se la seva política de no oferir aquesta possibilitat.

Tecnologies utilitzades en microSD Express

Compatibilitat i consum de microSD Express
Aquests són dos detalls essencials, ja que són importants per als usuaris pel fet que d’ells depèn tenir una bona experiència d’ús. En el primer dels casos, s’ha confirmat per part d’SD Association (responsable de l’estàndard) que no hi haurà cap problema, ja que les targetes compatibles amb microSD Express es podran utilitzar en dispositius amb tecnologia anterior -encara que no s’aconseguiran les taxes de transferència abans esmentada-. En el que té a veure amb les necessitats energètiques, aquestes seran menors que en les targetes actuals -es passa de 3,3 V als 1,8 V-, per la qual cosa el seu ús afectarà molt menys l’autonomia. I, tot això, sense perdre eficiència.

 

De moment no hi ha data fixa per al llançament de les noves targetes microSD Express al mercat, però el format és oficial i disposa d’estàndard (el que animarà als fabricants a donar-li ús). Sens dubte, l’arribada d’aquesta nova opció encaixa perfectament amb el futur imminent de la tecnologia mòbil en apartats com a Internet de les coses o les millores que es van coneixent en els dispositius mòbils i ordinadors. I, tot això, sense oblidar el 5G.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *