El mode escriptori sí que arriba amb Android Q. Com activar-ho i totes les opcions que ofereix

Una de les novetats que s’esperaven en Android Q és la inclusió d’una Manera d’Escriptori. Al principi semblava que això no estava present en la primera versió de prova que s’ha alliberat, però la veritat és que sí que es pot utilitzar. Indiquem què és el que ofereix i els passos per a activar-ho.

La veritat és que la forma d’activar l’ús de la Manera d’Escriptori està més amagada del que deuria, però té sentit tenint en compte que parlem de la primera versió de prova que arriba d’Android Q (el lògic és que, posteriorment, estigui disponible en algun dels apartats dels Ajust, com va ocórrer en el seu moment amb la Manera Fosca en el desenvolupament de la companyia de Mountain View). El cas, és que tal com s’esperava Google ha fet el pas en la seva desena versió del sistema operatiu que desenvolupa per a dispositius mòbils.

La nova manera fosca d’Android P beneficiarà a les pantalles FEU OLOR

Com activar la Manera d’escriptori en Android Q
El cas, és que per a activar aquesta nova opció que arriba en la nova versió del sistema operatiu de Google, cal accedir a les Opcions per a desenvolupadors que hi ha en l’apartat Sistema en els Ajustos del telèfon -pel que han d’estar activades-. Però, abans, has de realitzar certes operacions que indiquem a continuació perquè sigui visible l’opció Forçar Manera d’escriptori:

Si utilitzes un telèfon compatible amb Android Q, has d’executar el següent comando ADB (pel que has de tenir instal·lada aquesta eina en el teu ordinador):

adb shell am start -n “com.google.android.apps.nexuslauncher / com.android.launcher3.SecondaryDisplayLauncher”
En el cas d’utilitzar Android Studio per a conèixer les novetats que arriben en la primera versió de prova del nou sistema operatiu de Google, has d’utilitzar el següent:

adb shell am start – n ” com.android .launcher3/ com.android.launcher3.SecondaryDisplayLauncher”
Què ofereix la nova Manera d’Escriptori d’Android Q
La veritat és que, clarament, estem ens una opció que encara està per desenvolupar-se, ja que de moment està bastant lluny del que ofereixen companyies com Samsung o Huaweien els seus models de gamma alta. La veritat, i com es pot veure en la imatge que deixem a continuació, sembla més una interfície de tabletevolucionada que una pròpia d’ordinador. Això sí, en ella és possible visualitzar les aplicacions en finestres d’ús lliure.

Manera d’escriptori actiu en Android Q

 

Un dels detalls interessants és que la Barra d’estat d’Android es manté, així com les icones de navegació, la qual cosa no té molt sentit en una interfície que té com a objectiu simular l’ús d’un ordinador. A part, de moment l’ús de ginys no és possible, però sí que es poden afegir ac

Cessos directes a les aplicacions instal·lades. Per cert, per a donar ús a aquesta eina, cal connectar el terminal mitjançant un cable USB tipus C a HDMI, per posar un exemple.

Manera escriptori en Android Q amb Opcions de desenvolupador

Modo de escritorio activo en Android Q

El que sí que és interessant és el següent: les aplicacions s’executen de forma habitual, per la qual cosa no necessiten cap ajust addicional com ocorre amb DeX es Samsung (per posar un exemple), i això és molt positiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *